Saturday, 16 May 2015

Materialele textile si cele sintetice cat si tesaturile bumbac

Doriti sa achizitionati draperii noi? Trebuie sa alegeti un material textil pentru a schimba tapiseria unui scaun mai vechi sau trebuie sa cumparati un covor? In cazul in care va aflati in aceasta situatie, atunci ar trebui sa va puneti intrebarea ce gen de material este optim pentru ceea ce va aveti nevoie? De ce este un material mai bun decat altul?
Vom afla ce anume se afla intr-un material textil (lana, bumbac sau un amestec) si cum este realizat, pentru a vedea pentru ce anume s-ar potrivi.
Sunt doua tipuri de materiale:
a. material naturale(tesaturile din bumbac,un ex)
b. material sintetice
Atat materialele naturale cat si cele sintetice au calitati pozitive. Cele sintetice, de exemplu, sunt foarte rezistente si nu se deterioreaza repede daca sunt expuse mult timp la razele soarelui. Asta nu inseamna ca materialele naturale sunt mai putin bune. Rezistenta materialelor depinde, in mare masura, de calitatea tesaturii si de eventualele tratamente aplicate ulterior. Bumbacul, de exemplu, are fibre mai groase si o tesatura mai densa, astfel va rezista mai bine in timp.
In unele cazuri, un amestec de sintetic cu natural poate fi cea mai buna solutie pentru tapiserii, pentru acoperirea ferestrelor. Mixurile de fibre sunt calitativ superioare, pentru ca au rezistenta materialelor sintetice si calitatile celor naturale.

Vis a-vis a tendintelor, sunt in trend materialele naturale, poate si ca o reactie la multele aspecte artificiale din lumea care ne inconjoara. Se pare ca acum are loc un proces de redescoperire a naturalului, iar in ceea ce priveste materialele, este important cum arata aceste in interior .

For more information click heremateriale din bumbac 

No comments:

Post a Comment